2019.10.17 Packshot 3 producten scaled

Anti Bloedluis Drinkmix

Wat is Anti Bloedluis Drinkmix?

Anti Bloedluis Drinkmix stimuleert het immuunsysteem van de vogel zodanig dat er een eiwit geproduceerd wordt dat niet verteerbaar is voor de bloedluis. Het bloed van de bloedluis stolt door het opnemen van het bloed van de vogel. Anti Bloedluis Drinkmix draagt eraan bij dat de vogel minder stress gevoelig is.

Samenstelling

Anti Bloedluis Drinkmix bevat een mengsel van kruidenextracten en vitamine C . De combinatie van deze kruiden ondersteunt het immuunsysteem en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Door de ondersteuning van de activatie van het immuunsysteem is de vogel in staat om een eiwit te produceren dat niet verteerbaar is voor de bloedluis. De ontwikkeling van de bloedluis zal hierdoor stagneren waardoor de populatie afneemt. Daarnaast draagt extra vitamine C bij aan reductie van het hormoon corticosteron dat ook wel bekend staat als het stress hormoon. Dit draagt bij aan een vermindering van de stress gevoeligheid.

Kenmerken van de bloedluis, ook wel bekend als de vogelmijt

De bloedluis is momenteel een van de meest schadelijke parasieten in zowel de nationale als internationale pluimveesector. De bloedluis heeft meerdere bloedmaaltijden nodig om zich te kunnen ontwikkelen tot volwassen bloedluis, waarna de vrouwtjes eitjes kunnen gaan leggen. De vogel is de ideale bron voor deze bloedmaaltijden, echter heeft dit negatieve gevolgen voor de vogel zelf. Per voeding kan de bloedluis zo’n 0,2 milligram bloed aftappen, wat betekent dat bij een hoge populatie bloedluizen per nacht een behoorlijk gedeelte van het totale bloedvolume van de vogel opgenomen kan worden. Dit leidt vaak tot een verzwakte en geïrriteerde vogel en onrust in de volière en/of vogelverblijf. Een goede bestrijding is dus van cruciaal belang. Veel bestrijdingsmiddelen liggen hedendaags echter onder vuur vanwege eventuele resistentie en gevaar voor de gezondheid van mens en dier. Een goed natuurlijk alternatief voor deze bestrijdingsmiddelen is Anti Bloedluis Drinkmix van Vita Vogel.

De Weetjes

  • De ontwikkeling van eitje naar volwassen bloedluis kan al binnen 7 dagen voltooid worden.
  • De vrouwelijke volwassen bloedluis legt 1 tot 9 eitjes per dag en 50 eitjes gedurende haar leven.
  • 45% van de eitjes volgroeit daadwerkelijk tot een volwassen bloedluis.
  • De populatie bloedluizen kan in 6 dagen verdubbelen.
  • De populatie bereikt na 150 dagen het hoogtepunt.
  • De bloedluis kan bij afwezigheid van voedsel tot wel 9 maanden overleven.

Wat doet Anti Bloedluis Drinkmix?

Verschillende praktijkproeven hebben aangetoond dat na gebruik van het basisproduct van Anti Bloedluis Drinkmix de bloedluispopulatie in verschillende pluimveestalsystemen en met hennen van verschillende leeftijden laag blijft of afneemt. Voor een betrouwbare meting zijn in verschillende stallen bloedluisvallen verspreid over de stal geplaatst. Dit gaf een goed beeld van de totale bloedluispopulatie in de stal.

Hoe te doseren?

Curatief gebruik: Doseer 10 ml Anti Bloedluis Drinkmix op 1 liter water gedurende 5-7 dagen. Of 10 druppels per drinkbakje. Preventief kan Anti Bloedluis Drinkmix continue gebruikt worden, wij adviseren dit 2 dagen per week toe te dienen.

Anti Bloedluis Drinkmix is verkrijgbaar in handige doseerflesjes van 50, 250 en 500 ml.