Gezonde vogels hebben geen medicijnen nodig

Vanaf hun geboorte staan vogels voor de uitdaging voldoende energie op te nemen om zowel te groeien, in goede conditie te blijven als eieren te gaan leggen. Daarnaast kan bij jonge vogels de voeropname nog niet voldoende zijn. Een vogel blijft, ook als deze ziek is, altijd drinken. Dat is ons uitgangspunt. Door het gebruik van de voedingssupplementen van Vita Vogel via het drinkwater blijft uw vogel in topconditie. Daardoor hoeft u geen of minder gebruik te maken van antibiotica. Het frequente gebruik van antibiotica leidt tot bacteriële resistentie, waardoor uw vogel sneller vatbaar wordt voor ziektes en infecties. 

Onze producten zijn ontwikkeld op basis van essentiele nutriënten in samenwerking met Kanters Special Products. Dit innovatieve bedrijf is sinds 30 jaar met succes actief in 60 landen. In samenwerking met de specialisten van Kanters Special Products heeft Vita Vogel een uitgekiend assortiment samengesteld dat ook uw vogels in topconditie houdt. Het Vita Vogel assortiment ondersteunt een optimale werking van de vitale functies van alle soorten vogels. Kanters Special Products heeft, met bewezen resultaten, inmiddels een uitstekende reputatie opgebouwd in de pluimveesector. De beste producten van Kanters Special Products brengt Vita Vogel op de markt in handige werkbare verpakkingen en doseringen welke afgestemd zijn op de particuliere vogelmarkt. Met een uitgekiend assortiment houdt Vita Vogel uw vogels in topconditie op basis van het principe: ‘Gezonde vogels hebben geen medicijnen nodig’.

Voordelen van vloeibare voedingssupplementen

Zieke vogels blijven drinken

Ziekte resulteert vaak in een verminderde voeropname terwijl de wateropname op peil blijft. Hierdoor zijn zieke dieren gemakkelijker via het drinkwater te ondersteunen.     

Snel en adequaat ingrijpen

Door het toevoegen van vloeibare voedingssupplementen aan het drinkwater kan er snel en adequaat ingegrepen worden. Voeding via drinkwater is eenvoudig opneembaar en snel beschikbaar.

Gebruiksperiode zelfbepalen

De gebruiksperiode kan zelf bepaald worden. Met één eenvoudige handeling kan het productgebruik voortgezet of gestopt worden.

Elke vogel een aparte dosering

Vogels kunnen desgewenst apart ondersteund worden. Wanneer additieven aan het voer toegediend worden is dit meestal niet mogelijk.

Maakt het rantsoen compleet

Om het rantsoen aan te vullen of compleet te maken kunnen mineralen en vitaminen zeer eenvoudig via het drinkwater worden toegevoegd. Dieren krijgen zo de benodigde nutriënten binnen op het juiste moment.

Zowel preventief als curatief

Vloeibare voedingssupplementen zijn zowel preventief als bij situaties waar acuut gehandeld moet worden in te zetten. Bij preventief gebruik blijft uw vogel in topconditie.