Hulp nodig?

FAQs

Regelmatig krijgen we vragen over de werking van onze vloeibare voedingssupplementen. Vita Vogel probeert altijd antwoord te geven op uw vragen zodat de producten op de meeste effectieve manier ingezet worden. Onderstaand vindt u antwoorden op veel gestelde vragen. Heeft u een vraag over een product of weet u niet zeker welk product het beste geschikt is voor uw vogel, neem dan contact met ons op.

De producten kunnen niet door elkaar in het water gemengd worden. Het is wel mogelijk om verschillende waterbakjes met verschillende producten te gebruiken en dat gelijktijdig te geven aan de vogels. De meeste gebruikers kiezen voor bepaalde producten omdat de voeders die men gebruikt niet voldoende bouwstoffen en/of vitamines bevatten. Daarbij dragen onze producten bij aan een goede conditie van uw vogel.

Onze vloeibare voedingssupplementen mogen nooit gemengd worden met andere producten en/of andere merken. De reden hiervoor is dat wij dan onze kwaliteit niet meer kunnen garanderen.

Onze producten zijn te koop via de wederverkopers die u kunt vinden op onze website, onder de button ‘Waar te koop’. Vaak hebben onze wederverkopers een eigen webshop maar vrijwel altijd is er een winkel ergens bij u in de buurt.

Het assortiment van Vita Vogel bevat 2 producten waarmee de pH waarde (zuurgraad) van het water beïnvloed kan worden, namelijk Vivace en met name Gustoso. Beide producten bevatten gebufferde organische zuren. Het belangrijkste doel van Gustoso is dat het een antibacteriële werking heeft, zowel op het drinkwater als in het maag/darmkanaal van een vogel. Daarnaast bevordert Gustoso een goede spijsvertering. Echter als de dosering te hoog is, wordt het water te zuur en drinkt de vogel het water minder of niet meer. 

Aminozuren zijn zuren die van nature ook aanwezig zijn in een vogel. Van de twintig voorkomende aminozuren ontbreken er meeerdere in de vogel die door middel van toevoeging van vloeibare toevoegingen aangevuld kunnen worden. In Vivace zitten aminozuren, te weten: Tryptofaan, Threonine, Methionine en Lysine.

Voor alle vloeibare voedingssupplementen van Vita Vogel geldt dat de eieren gewoon gegeten kunnen worden, de supplementen zijn volkomen veilig.
 

Zowel Vivace als Gustoso zijn pH gestuurd en bij de meeste vogels moet de pH-waarde onder de 4 gebracht worden. De megabacterie zit in de kliermaag. Door de pH van de kliermaag laag te houden kan de vogel de bacterie bestrijden en de weerstand goed houden. Preventief wordt geadviseerd om zuren toe te voegen aan het drinkwater. Dit leidt tot een verlaging van de zuurgraad, wat een remmende werking kan hebben op de groei van bacteriën en schimmels. Deze behandeling helpt echter niet om de infectie te bestrijden. Daarnaast is het optimaliseren van voeding, huisvesting en verzorging essentieel, omdat hiermee de weerstand van de vogel(s) kan worden verhoogd, zodat infectie voorkomen kan worden.

Er zitten geen supplementen in onze producten die specifiek invloed hebben op de kleur van het verenkleed van de vogels. We hebben wel ervaring met de kwaliteit van het verenkleed bij eenden. Bij het gebruik van Vivace bij eenden zien we een dikker verenkleed. Vivace kan ingezet worden voor een mooier verenkleed, maar het heeft geen specifieke invloed heeft op de kleur.

Met het broedseizoen in aantocht is het belangrijk dat vogels in een goede conditie zijn en voldoende energie en een goed afweersysteem hebben. Vivace draagt hieraan bij. Een van de overige eigenschappen van Vivace is dat het calcium bevat. Calcium draagt bij aan sterkere botten en een stevige eischaal wat belangrijk is voor goede broedresultaten.

De producten van Vita Vogel zijn minimaal 2 jaar houdbaar, maar zelfs daarna zal de werking slechts geleidelijk afnemen. Ook na menging blijft de houdbaarheid goed, mits het gemengde product enigszins donker en koel bewaard wordt. Ook is het belangrijk dat er geen vervuiling in komt zoals bijvoorbeeld stofdeeltjes..

Zowel Gustoso als Vivace kunnen een effect hebben. Gustoso omdat het de spijsvertering verbetert en Vivace omdat hier choline in zit dat een goede leverfunctie ondersteunt.