Vitalkaline schuimreiniger

de meest effectieve schuimreiniger voor alle dierenverblijven

Vitalkaline is een krachtige, alkalische schuimreiniger die speciaal is ontwikkeld voor het reinigen van organische vervuiling (zoals ontlasting) in alle dierenverblijven zoals bijvoorbeeld stallen, boxen, hondenhokken, kattenbakken, pluimvee/vogelverblijven en paardenstallen/boxen.

Waarom Vitalkaline Schuimreiniger Pro gebruiken?

  • Vitalkaline Schuimreiniger Pro produceert een krachtige schuimlaag die extra lang inwerkt op de vervuiling met een contacttijd van 10 tot maximaal 30 minuten (bij hardnekkige vervuiling).
  • Bijkomend voordeel van de langere contacttijd is dat er met minder middelen (water, energie en tijd) toch een optimaal resultaat wordt bereikt.
  • Vitalkaline werkt ook in op moeilijk bereikbare plaatsen zoals kieren, naden en hoeken.
  • Vitalkaline Schuimreiniger Pro is ook speciaal ontwikkeld om verticale oppervlaktes te reinigen. Het schuim weekt ook in op verticale oppervlaktes.
  • Oppervlakkige vervuiling wordt snel verwijderd.

Professionele reiniger

Vitalkaline Schuimreiniger Pro wordt al jaren in vele landen gebruikt in de professionele sector en daarom zijn wij blij dat wij dit effectieve reinigingsmiddel nu ook aan de hobbymatige dierenliefhebber kunnen aanbieden.

Chicken
Vitalkaline VS
Schuimreiniger

Makkelijk in gebruik

Het krachtige, alkalische schuim doet dus het werk voor u; U hoeft alleen het schuim aan te brengen op de vervuilde oppervlakte, het schuim weekt het vuil los (maximale inwerktijd 30 minuten) en daarna schoon spoelen met water.

Het schuim werkt zeer effectief ook bij hardnekkige vervuiling maar het is erg belangrijk dat het schuim niet indroogt.

Wat is Vitalkaline Pro Schuimreiniger?

Alkaline betekent alkalisch. Alkalisch is het tegenovergestelde van zuur. Alkalisch is van pH 7.1 tot 14.0. Bekende voorbeelden van alkalische reinigers zijn zeep, soda of amonia. Een alkalische reiniger is altijd ontvettend en is dus niet geschikt voor vervuiling als roest of kalk. Hoe alkalischer de vloeistof des te beter deze ontvet. Vetten zijn in de basis zuur, daardoor heeft het een alkalische tegenhanger nodig om deze vervuiling te reinigen.

Cirkel van Sinner

Sinner, een Duitse chemicus, heeft het reinigingsproces in een cirkeldiagram gezet: de Cirkel van Sinner. Vitalkaline Schuimreiniger Pro is ontwikkeld om een zo optimale verhouding te krijgen tussen de 4 factoren van deze cirkel:

Bij schoonmaken spelen 4 factoren een rol:

  1. Chemische werking / d.m.v. een reinigingsmiddel.
  2. Tijd / de tijd dat het reinigingsmiddel kan inwerken op het vuil.
  3. Mechanische actie / d.m.v. beweging zoals wassen, poetsen, boenen en schrobben.
  4. Temperatuur / de hoogte van de temperatuur beïnvloedt het reinigingsproces.

Deze factoren hebben alle invloed op elkaar. Als één factor groter wordt, worden de andere kleiner. Door de effectieve werking van het Vitaline Schuimreiniger Pro wordt de factor chemie groter en kan de factor beweging kleiner worden omdat je minder hoeft te poetsen. Door de effectieve werking van het schuim is er een optimale balans tussen de 4 factoren. De factor tijd neemt wel wat toe omdat je het product maximaal 30 minuten laat inweken. U brengt het schuim aan op de vervuilde oppervlakte (zowel horizontaal als verticaal) laat het inwerken en vervolgens spoelt u de oppervlakte schoon.

Het reinigingsproces kan vaak worden versneld als de temperatuur hoger wordt. De meeste schoonmaakmiddelen op waterbasis kunnen handwarm worden gebruikt. Verhoging van de temperatuur is echter niet altijd mogelijk. Soms kan het materiaal dat vervuild is een te hoge temperatuur niet verdragen. Er zijn ook schoonmaakmiddelen die niet verwarmd mogen worden, bijvoorbeeld kalkverwijderaars. 

Ten slotte is het niet aan te raden om de temperatuur te verhogen bij verwijdering van eiwitresten. Bij hogere temperaturen zullen deze juist stollen en vastzitten aan het oppervlak. Met gebruik van Vitalkaline Schuimreiniger Pro is koud water voldoende. Er zijn ook grenzen aan de dosering van chemische producten: meer doseren levert niet altijd een sneller en beter schoonmaakresultaat op, en is slecht voor het milieu.

Cirkel van Sinner